26.10.2024
Новини

Тернопільводоканал оштрафували на 2 млн гривень: у чому він “провинився”

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував КП “Тернопільводоканал” на понад 2 мільйони гривень за зловживання монопольним становищем. Про це повідомив очільник АМКУ Павло Кириленко після засідання Тимчасової адміністративної колегії.

Комунальне підприємство встановило умови надання послуг, які суперечать законодавству та були б неможливі за наявності конкуренції на ринку.

Окрім того, АМКУ наклав штрафи на компанії за антиконкурентні дії під час тендерів. ТОВ “ДОР-БУД ІНВЕСТ СВ” та ТОВ “ДОРБУД-АЛЬЯНС” мають сплатити 2 687 418 гривень за змову при закупівлі послуг з капремонту приміщень.

За повторне порушення “ДОР-БУД ІНВЕСТ СВ” оштрафували на 5 998 000 гривень через змову на торгах з капремонту стадіону. Їхній співучасник, ПП “СТЕРІОС АС”, сплатить 226 тисяч гривень.

Ці рішення ухвалені за новим порядком визначення штрафів, який діє з 1 січня 2024 року. АМКУ зазначає, що нові правила дозволяють гнучкіше підходити до санкцій за порушення конкурентного законодавства.

Комітет підкреслює, що штрафи не є самоціллю, а інструментом для створення сприятливих умов розвитку бізнесу та захисту чесної конкуренції.

Перейти до панелі інструментів