16.09.2024
Новини

Осінь здивує: якою буде погода у Тернополі на вихідні

Попри осінь на календарі, в Україні все ще тепло та навіть подекуди спекотно. Проте осіння прохолода вночі та вранці уже дає про себе знати – температура опускається до +17, а подекуди й до +12. Про погодні умови на вихідні розповіла Наталка Діденко, відома синоптикиня та журналістка.

“В суботу та неділю в Україні пануватиме просто класичне бабине літо – сухо, сонячно, тепло.

Хто дивується і думає, що бабине літо буває лише в жовтні, можна зазирнути у гугл, там є роз’яснення)
Максимальна температура повітря очікується в межах +24+28 градусів, у нічні години, а також рано-вранці та ввечері вже пахне осінню, десь +12+17 градусів.
Так що вибираючись на природу, вже треба брати із собою щось тепліше, та й вдома на ніч геть відкриті вікна не актуально – можна протягти шию чи спину.
7-8 вересня антициклон зумовить в Україні суху погоду, хіба що на крайньому півдні пройдуть локальні дощі”, – йдеться у повідомленні.

За даними Тернопільського обласного центру з гідрометрології, у найближчі дні в Україні буде стійка погода. “Найближчими днями істотних змін у погоді не очікується. Буде тепло та сухо, а вранці – прохолодніше”, – йдеться у повідомленні.

07 вересня: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с. Температура по області вночі 11 – 16° тепла, вдень 23 – 28° тепла; по м. Тернополю вночі 13 – 15° тепла, вдень 26 – 28° тепла.
Рівень небезпечності – зелений (відсутній)🟢
🌿08 вересня: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 8 – 13° тепла, вдень 22 – 27° тепла.
🌿09 вересня: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 10 – 15° тепла, вдень 22 – 27° тепла.

Перейти до панелі інструментів