Восени, коли яблука особливо соковиті та ароматні, чудова нагода приготувати смачні та корисні зефірки прямо вдома. Ця повітряна десертна насолода стане справжнім хітом серед гостей чи членів родини.
Інгредієнти:
- Яблуко – 200 г;
- Яєчні білки – 2 шт;
- Стевія – за смаком;
- Желатин – 5 г.
Приготування:
- Велике яблуко очистити, видалити серцевину та розрізати на 4 частини. Запекти в духовці при температурі 180°C протягом 30 хвилин до м’якості. Ретельно розім’яти виделкою, перетворивши на однорідне пюре.
- Міксером збити 2 яєчні білки та стевію до стійких піків.
- Желатин розвести у воді, а потім нагріти імпульсами у мікрохвильовій печі до розчинення.
- Змішати яблучне пюре, збиті білки та розчинений желатин до однорідної маси.
- Розкласти отриману суміш по формочках та поставити в холодильник на 1-2 години для застигання.
- Для прикраси можна приготувати шоколадну глазур: змішати какао, трохи молока та цукор, проварити до розчинення грудочок. Охолодити та полити застиглі зефірки.
Такий домашній яблучний зефір стане чудовим десертом, а інгредієнти легко знайти у будь-якому магазині восени. Смакуйте та насолоджуйтесь!