21.09.2024
Новини

У громаді на Тернопільщині прибрали 14 з 22 стихійних сміттєзвалищ

У травні цього року інспектори з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області під час проведення планової перевірки Лановецької міської ради виявили 22 несанкціоновані звалища з відходами загальною площею 9 109 кв. м, – інформують у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

За результатами обстеження Інспекцією було підготовлено та направлено на адресу громади вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійні сміттєзвалища та вжити інших необхідних заходів, передбачених вимогами статті 26 Закону України «Про управління відходами».

Станом на сьогодні вимогу виконано частково, зокрема: 14 сміттєзвалищ ліквідовані повністю, 8 – частково прибрані.

Заходи контролю, що проводяться Інспекцією на території Тернопільської області, а відтак – вимоги, що направляються із зобов’язаннями ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища є, звичайно, дієвими. Однак, держава починається із громадян, які повинні брати відповідальність за свої дії і дбати про середовище, у якому живуть.

Нагадуємо, про розміщення місць несанкціонованих сміттєзвалищ можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua, – зазначають в Екоінспекції.

Перейти до панелі інструментів