16.04.2024
Громада Новини

Зустріч власників гаражів з “Аляски” з Степаном Барною. Очільник ОДА пообіцяв, що передасть землю людям

Голова ОДА Степан Барна зустрівся з власниками гаражів на “Алясці” у понеділок, 27 травня. Вони вимагають в очільника області, щоб він підписав розпорядження про передання їм землі під гаражами. Земля перебуває у державній власності, проте зараз у користуванні підприємства “Промінь”.

– У нас була зустріч минулого понеділка, де голова ОДА Степан Барна призначив сьогодні нам зустріч, – розповідає Михайло Малків. – Проте сьогодні вранці людям почали розсилати СМС-ки, що ніякої зустрічі не буде. Ми все рівно прийшли. У середу відбудеться комісія, на якій мають вирішити, чи передадуть нам землю.

Очільник області вийшов до людей. Йому вручили звернення про передання землі з підписами майже 200 власників гаражів.

– Як тільки документи будуть готові, я готовий підписати розпорядження в ту ж хвилину, – каже голова ОДА Степан Барна. – Але після засідання земельної комісії, яке відбудеться в середу о 14:00. Якщо я вчиню незаконну дію, то хтось оскаржить моє рішення в суді і забере у вас ту землю.

Власники гаражів, що на «Алясці» прийшли на зустріч з головою ОДА Степаном Барною.

Опубліковано Терміново – Новини Тернопільщини Понеділок, 27 травня 2019 р.

Нагадаємо, 23 травня відбулись збори власників гаражів, що на “Алясці”. Понад 5 років вони намагаються приватизувати землю під їхніми гаражами.

На збори також запросили депутатів округу та представників громадськості. Депутат округу Тарас Серетний запропонував механізм отримання землі у власність.

– Згідно статті 122 Земельного кодексу України розпорядником даної ділянки є держава в особі обласної державної адміністрації, проте зараз вона перебуває на постійному користуванні у державного підприємства “Промінь”, – розповідає Тарас Серетний. – Є два шляхи вирішення цього питання. Перше – це добровільна згода на передачу даної земельної ділянки від “Променю” на користь людей. Проте за стільки часу “Промінь” тільки нам не дає цю земельну ділянку на вилучення, іншим підприємствам дає. Другий – примусове вилучення земельної ділянки. Відповідно Тернопільська обласна державна адміністрація в особі голови може підписати розпорядження про передання землі людям.

Перейти до панелі інструментів