Сезон свіжих літніх овочів у розпалі. На ринку величезний вибір болгарського перцю. А розмаїття страв, які можна з нього приготувати, ще більше. Тож на вихідні робимо смачну, у міру гостру закуску із перцю, ароматних трав та сиру.
Інгредієнти:
- 600 г перцю болгарського або міні перці;
- 400 г сиру фета, або бринза, або вершковий (з вершковим краще, ніжніше).
Маринад:
- 900 мл води;
- 45 г солі;
- 25 г цукру;
- 1 лавровий листок;
- 1 гірка перчина;
- 40 мл оцту;
- 200 мл оливкової олії;
- 3 зубці часнику;
- 2 ч. л сушеного базиліку або прованські трави.
Маринад: всі інгредієнти плюс часник і цілий гіркий перець закип’ятити та відставити з вогню. Покласти в маринад почищений перчик на 10 хв. Дістати, охолодити й начинити сиром. Якщо перчики великі, то начинені вже розрізаємо на 2 – 3 частини. Покласти знову в маринад і на добу в холодильник. Смачного!