25.10.2024
Новини

Сезон перцю: готуємо смачну, пікантну закуску

Сезон свіжих літніх овочів у розпалі. На ринку величезний вибір болгарського перцю. А розмаїття страв, які можна з нього приготувати, ще більше. Тож на вихідні робимо смачну, у міру гостру закуску із перцю, ароматних трав та сиру.

Інгредієнти:

  • 600 г перцю болгарського або міні перці;
  • 400 г сиру фета, або бринза, або вершковий (з вершковим краще, ніжніше).

Маринад:

  • 900 мл води;
  • 45 г солі;
  • 25 г цукру;
  • 1 лавровий листок;
  • 1 гірка перчина;
  • 40 мл оцту;
  • 200 мл оливкової олії;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ч. л сушеного базиліку або прованські трави.

Маринад: всі інгредієнти плюс часник і цілий гіркий перець закип’ятити та відставити з вогню. Покласти в маринад почищений перчик на 10 хв. Дістати, охолодити й начинити сиром. Якщо перчики великі, то начинені вже розрізаємо на 2 – 3 частини. Покласти знову в маринад і на добу в холодильник. Смачного!

Перейти до панелі інструментів