25.10.2024
Новини

У Тернополі одну з вулиць назвуть у честь Сергія Коновала

У Тернополі з’явиться вулиця, названа на честь загиблого на війні тернополянина Сергія Коновала. Вулицю “Проєктну-202” перейменують через звернення громадської організації  «Тернопільська міська ветеранська спілка добровольців, учасників бойових дій та інвалідів війни» та висновків постійних комісій міської ради з питань містобудування, з гуманітарних питань. Про це повідомляють у Тернопільській міській раді. 

Вулиця розташована у житловому районі “Південний”.

Довідка. Сергій Коновал народився 29 травня 1992 року в Тернополі.

Навчався в Тернопільській загальноосвітній школі № 19. Закінчив Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського (за спеціальністю — стоматолог).

Член пластового куреня Орден Хрестоносців, учасник Революції гідності. Від березня 2014 року був парамедиком добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» ДУК «Правий сектор», згодом — командир 6-ї резервної сотні ДУК «Правий сектор». Брав участь у боях за Станицю Луганську, Піски, Мар’їнку, Авдіївку.

Під час повномасштабного російського вторгнення служив командиром 2-ї стрілецької роти «Сталева сотня» 2-го стрілецького батальйону ім. Хаммера 67 ОМБр. Учасник боїв за Київщину, Харківщину, Донеччину та Бахмут. Згодом воював на Лиманському напрямку. Загинув 6 квітня 2024 року разом із побратимом Тарасом Петришиним біля м. Часів Яр на Донеччині.

19 квітня 2024 року Сергію Коновалу було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).

Читайте також: У Тернополі попрощались з легендарними військовими Тарасом Петришиним та Сергієм Коновалом (відео)

Перейти до панелі інструментів