16.09.2024
Новини Оперативно

Врятували 5 людей: уночі в Заліщиках сталася жахлива пожежа. Фото

Учора пізно увечері в Заліщиках сталася масштабна пожежа. Надзвичайникам довелося рятували мешканців будинку. Вогонь гасили понад 2 години. На щастя, ніхто не постраждав, – повідомляють в ГУ ДСНС Тернопільщини.

29 липня о 21:50 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу двоповерхового житлового будинку з гаражними приміщеннями на вул. Бандери у місті Заліщики.
На виклик направлено черговий караул 15-ї державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю до місця події встановлено, що горить покрівля багатоквартирного житлового будинку та дерев’яні прибудови на загальній площі 500 м кв.

Керівником гасіння пожежі оголошено підвищений номер виклику та одночасно з гасінням організовано рятування мешканців будинку. Додатково до місця пожежі направлено резервний караул 15-ї ДПРЧ (м.Заліщики), черговий караул 6-ї ДПРЧ (м.Чортків), місцеві пожежні команди с. Торське та сел. Товсте Чортківського району, мобільну оперативну групу Чортківського районного управління та співробітників оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Всього до гасіння залучено 6 од. техніки та 24 чол. особового складу.

29 липня о 22:52 пожежа локалізована на площі 500 м кв. Ліквідована – 30 липня о 00:16.
Завдяки злагодженим та організованим діям вогнеборців під час гасіння врятовано 5 людей які перебували на другому поверсі, 3 сусідні будівлі та 1 легковий автомобіль.

Постраждалих внаслідок пожежі немає. Обставини надзвичайної події та суму матеріальних збитків з’ясовують.

Перейти до панелі інструментів