25.10.2024
Новини Оперативно

Чергове скандальне затримання: тернополяни організували бізнес на ухилянтах

29 липня 2024 року правоохоронці Тернопільської області викрили та затримали двох місцевих жителів, які пропонували допомогу у незаконному уникненні мобілізації. Зловмисники оцінювали свої послуги у 14 тисяч доларів США.

За інформацією Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, 29-річний чоловік та його 22-річний спільник обіцяли військовозобов’язаним громадянам сприяння в отриманні документів про зняття з військового обліку. Це дозволило б призовникам на законних підставах виїхати за кордон.

Затримання відбулося одразу після отримання зловмисниками грошей. Обом фігурантам оголошено підозру за статтею “зловживання впливом групою осіб” Кримінального кодексу України. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Операцію з викриття схеми провели оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та військової контррозвідки СБУ спільно зі слідчими поліції області. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Перейти до панелі інструментів