23.04.2024
Молодь Новини

Тернопільська область – шоста в Україні за кількістю випускників, які отримали 200 балів на ЗНО

11 випускників з Тернопільської області склали Зовнішнє незалежнє оцінювання на 200 балів. Таким чином наша область посіла шосте місце у розрізі областей. Шосту позицію Тернопілля розділяє з Одеською областю, яка також має 11 двохсотбальників.

Найбільше випускників, які здали ЗНО на 200 балів у Києві – 63, у Львівській області – 41, Харківській області – 25, Дніпропетровській області – 20. Такі дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти.

Тернопільська область цього року показала дуже хороший результат, враховуючи меншу кількість випускників у порівнянні з лідерами. Та й взагалі область показала рекордний результат за останні роки. Як коментувала раніше сайту “Терміново” начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома, минулого року ми мали четверо випускників, які отримали 200 балів, позаминулого – п’ятеро.

– Діти почали відповідальніше ставитися до ЗНО. А також тепер учні собі обирають напрямок, до якого інтенсивно готуються. Вони сьогодні більше розуміють, ким вони хочуть себе бачити в подальшому, – зауважує пані Хома.

200 балів на ЗНО-2019 отримали випускники школи №3 м. Тернополя, Української гімназії ім. І. Франка, Чортківської гімназії ім. Маркіяна Шашкевича, Бережанської школи №2,Тернопільської школи №28, Коропецької школи.

Фото – з соцмереж. Якщо ви отримали 200 балів на ЗНО, додавайте свої фото у коментарях до статті, ми обов’язково їх опублікуємо.

Читайте також: «Не намагайтесь все завчити напам’ять, а старайтесь зрозуміти». ЗНО на 200 балів – секрети успіху випускниці Галини Данчук

Перейти до панелі інструментів