19.04.2024
Місто Новини

“Там запросто увечері хтось може впасти”. Тернополянка розповіла про небезпечні ремонтні роботи на Лепкого

Про небезпеку під час ремонтних робіт на вул. Лепкого повідомляє у соцмережі “Фейсбук” Вероніка Гавриляк. Жінка пише, що там розрили яму для прокладання труб, яку не обгородили. Поряд бігають діти. 7 липня жінка побачили сімох дітей просто у двометровій ямі. Щоб привернути увагу до проблеми, тернополянка звернулася у ЗМІ, а також написала звернення до міськради. Адже ситуація небезпечна для життя дітей та й взагалі усіх перехожих, які проходять повз.

“Вул. Лепкого коло дерев’яної церкви. Розрили для прокладання труб. Розрили, а нормально обгородити забули. Прямо в ямі, по трубах бігало 7 дітей! Крім труб, там ще з землі стирчить метрова арматура! Висота там близько 2-х метрів! І якщо з одної сторони, хоч якось обгороджено, то з другої зовсім ні! Дітей я прогнала, хоча не факт, що через 5 хв. вони там не будуть знов. Тому дуже прошу батьків, дивіться де гуляють ваші діти. Бо мені в середині все стерпло, коли побачила як діти там скакали і лазили по тих трубах! А на комунальників подам скаргу! Бо це не загородження! Там запросто хтось вечером може впасти, бо якщо на території церкви не світиться, то там дуже темно!”

Хто проводить роботи на вул. Лепкого і чи відреагувала міськрада на прохання тернополянки, журналістка “Терміново” запитала прес-службу міськради.

– На вул. Лепкого на ділянці теплової мережі від котельні по вул. Київській, 3 с проводиться заміна трубопроводів теплоносія до ЦТП та бойлерних згідно проекту «Реконструкція мереж в м. Тернопіль», – повідомляють у прес-службі. – Роботи виконує підрядна організація «Луцьк-сантехмонтаж №536», з нею підписано контракт. Дана організація відповідальна за виконання робіт, відповідно за огородження території. КП “Тернопільміськтеплокомyнерго” нагадло підрядникам про дотримання усіх правил під час виконання робіт із заміни тепломереж.

Нагадаємо, у січні цього року у двометровий котлован на вул. Протасевича, який не було видно в темноті, упав 42-річний чоловік. Потерпілого у важкому стані забрали до лікарні. За попередньою інформацією, котлован не був належним чином огороджений, там ремонтні роботи проводили комунальники. Потерпілий впав на бетонну плиту, якою була накрита труба. Згодом цей чоловік помер у лікарні, сиротами залишилися троє дітей.

 

Перейти до панелі інструментів