17.04.2024
Місто Новини

Куди поділася скульптура “Олені”, в яку врізалось авто під час ДТП на Микулинецькій

Де зараз скульптура “Олені”, яка раніше була на вул. Микулинецькій, цікавляться користувачі соцмереж. У коментарях під фото, яке опублікував краєзнавець Віктор Мадрі, користувачі висловлюють припущення, що скульптура лежить десь на складі або ж прикрашає чиюсь дачу. 

Нагадаємо, у листопаді 2017 року скульптуру пошкодили під час ДТП. У оленів, які були розташовані на узбіччі, врізалось авто. Частина скульптури була пошкоджена. На чиєму ж балансі ця скульптура, тоді взялись з’ясовувати журналісти. Як виявилось, скульптура нічия. Зі слів старожилів раніше олені стояли там, де зараз готель «Тернопіль». 

– Такі скульптури стояли в парку Т.Шевченка в 50-тих роках… Це були типові вироби, які практично були у всіх парках тодішнього СРСР. В нашому місті вони прикрашали пагорб, де зараз стоїть готель Тернопіль, – каже пише на своїй сторінці у “Фейсбуці” краєзнавець Віктор Мадрі. 

У січні 2018 року на засіданні виконкому міськради прийняли рішення те, щоб управління культури міськради взяло на на облік скульптуру “Олені” . Її планували перенести до зоокутка в парку “Топільче”. Як перевірила журналістка “Терміново”, у зоокуточку зараз цієї скульптури немає. 

Де ж скульптура, ми запитали заступника начальника управління культури міськради Василя Кармазина. Він сказав, що у зоокуточку. За подробицями порадив звернутися до начальника КП “Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя” Миколи Лесіва. 

– Немає у нас цієї скульптури, не знаю, де вона поділася, – каже він. – У  зоокуточку є лише скульптура лева, більше нічого.

Пан Лесів порадив звернутися ще до начальника управління жкг міськради Олега Соколовського, проте він теж сказав, що не знає, де скульптура. 

То ж наразі це питання залишається відкритим. Тим часом скульптуру можна побачити хіба що на фото у соцмережах. 

 

Перейти до панелі інструментів