28.03.2024
Новини

На Тернопільщині поліцейських звільнили з роботи за хабарництво, перебування на службі та водіння авто у нетверезому стані

15 кримінальних проваджень щодо поліцейських порушили цього року. По двох оголошено підозри, – підтвердилися факти вчинення злочинів, зокрема хабарництво. Про це повідомив під час прес-конференції начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

– Напевно не буває ідеальних полісменів, як і людей взагалі, – каже він. –  Було два випадки хабарництва, три випадки, коли поліцейські перебували на службі у стані алкогольного сп’яніння. Два випадки, коли керували автомобілями у нетверезому стані. Такі поліцейські були звільнені з роботи, – це позиція моя особиста і вона підтримана головою Нацполіції. Ми будемо діяти однозначно суворо. Також за участю поліцейських було скоєно три ДТП без тяжких наслідків. Розслідування проводить державне бюро розслідувань, яке дасть відповідні висновки. 

Через випадки, які сталися за останні два місяці у Переяслав-Хмельницькому та Конотопі, де поліцейські були причетні до трагічних випадків з дітьми, з усіма поліцейськими області провели  серйозну профілактичну роботу, додатково проведені перевірки всіх підрозділів області. 

– Я провів зустрічі зі всіма трудовими колективами поліцейських у області, – каже Олександр Богомол. – Я запровадив опитувальний портал, яким користуються лише поліцейські і кожен може через систему зайти і задати мені запитання, поділитися інформацією, якщо щось у підрозділі не в порядку, або попросити про допомогу. Цей портал одностороннього спілкування, я не бачу, який поліцейський до мене пише. Але якщо ця інформація чітка і конкретна, я можу її перевірити. Таку систему роботи ми започаткували три місяці тому, вона досить ефективна, допомагає підтримати законність роботи поліції, отримати скарги зсередини колективу.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п’яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. Під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопчик помер у лікарні.

7 червня у Конотопі Сумської області автомобіль місцевого відділу поліції збив на пішохідному переході 10-річного хлопчика, який потрапив до лікарні. За кермом був водій, сержант поліції, штатний водій даного автомобіля.

Перейти до панелі інструментів