20.04.2024
Громада Новини

У Шумську зарплати деяким педагогам підвищили з бюджету громади

Підняти зарплати педагогічним працівникам на 10% за кошти місцевого бюджету – таке рішення прийняли у Шумській громаді. Як повідомляють на сайті громади, це зробили, щоб не допустити зростання соціальної напруги і не допустити соціальної несправедливості.

  • Проаналізували, що для міського бюджету до кінця року це вартуватиме приблизно 250 тис.грн., – пише у своєму Facebook голова Шумської ОТГ Володимир Плетюк. – Необхідно відмовитися від інших запланованих робіт і виплатити цю суму. В майбутньому ДУЖЕ хотілося б, щоб Уряд приймав рішення не за рахунок міського бюджету, а за рахунок цільових субвенцій з держави. Загалом не враховуючи спортивну, музичну школи, Центр позашкільної роботи фінансування садочків з МІСЬКОГО бюджету на 25 шкіл громади за вісім місяців витрачено приблизно 15 млн грн. Це ті кошти, які раніше ми могли спрямувати на комуналку, дороги – все, що передбачено власними повноваженнями.

250 тис.грн. гривень з 1 вересня з бюджету громади розподілять між вихователями дошкільних груп дитячих садків, навчально-виховних комплексів, загальноосвітніх шкіл, керівниками гуртків Шумського центру позашкільної роботи та педагогічними працівниками Шумської школи мистецтв.

 

Перейти до панелі інструментів