29.03.2024
Громада Новини

Тернополянам пропонують побачити слона і тиранозавра. Що означають нові борди, які з’явились у місті

На вулицях Шептицького, Живова, Хмельницького у Тернополі з’явилися нові борди, на яких  прочитуються обриси тиранозавра чи слона. Поруч надпис “Антикорупційна карта ремонтів”. Ми вирішили поцікавитися, що означають білборди.

Як пояснив керівник проекту Антикорупційного штабу Ілля Кротенко, борди встановили для того, щоб звернути увагу тернополян на існування Антикорупційної карти ремонтів.

  • Образи тиранозавра і слона використані для того, щоб показати недосконалість ремонтів в Україні, – каже Ілля Кротенко. – Але з цим можна боротися за допомогою повідомлення на сайт map.shtab.net

Як ми повідомляли раніше, Антикорупційну карту ремонтів представили у Тернополі 5 червня експерти ГО “Антикорупційний штаб”. На інтерактивній карті позначені всі ремонтні роботи міста. Цей інноваційний інструмент запобігає корупції  і покращує взаємодію влади та місцевої громади для ефективного використання коштів платників податків.

  • Інформаційні борди встановили вже у п’ятьох обласних центрах України, у жовтні плануємо ще в десятьох, – додає Ілля Кротенко.

На сайті https://map.shtab.net/ будь-який мешканець України може дізнатися про те, коли планують відремонтувати його двір, будинок, навчальний заклад, куди ходять його діти, а також повідомити про проблемні точки. Для літніх людей, які не користуються інтернетом, обіцяють розвісити оголошення, де будуть вказані телефони, на які можна повідомляти про неякісний ремонт.

Довідково. У Тернополі за останні два роки уклали понад 1.5 тисячі договорів на проведення ремонтних робіт і витратили близько 943 млн гривень.

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів