19.04.2024
Блоги

Якби міністр інфраструктури прийшов на роботу і виявив, що його кабінет здав в оренду під чебуречну начальник УКБ Тернопільської ОДА (Блог)

Журналісти інтернет-видання “Терміново” опублікували розслідування – “Ставленик нардепа або сімейно-дорожній підряд нового керівника Тернопільського Облавтодору”. 

В статті йдеться про те, як начальник Заліщицької ДЕД передав 25 одиниць техніки фірмі, в якій його дружина є співвласником, а через деякий час ця фірма брала участь в тедерах на зимове утримання доріг місцевого значення в трьох районах нашої області.

Але в мене як завжди з’явилось багато запитань до цієї “схемки”:

  • Існує така собі інструкція “Про порядок передачі в оренду майна” ПАТ “ДАК Автомобільні дороги України”, в якій чітко вказано, що передавати майно в оренду можуть підприємства Компанії, тобто облавтодори. Наприклад, в Тернопільські області це підприємство правильно називається так – ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО “ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР” ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “ДЕРЖАВНА АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ “АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ”. З цього роблю висновок, що облавтодор має право здавати в оренду майно (крім нерухомого).
  • Якщо подивитись в тендерну документацію, яку подавала фірма “Буд транс Товсте”, то в договорах оренди техніки стоять печатки – ФІЛІЯ “ЗАЛІЩИЦЬКА ДОРОЖНЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНА ДІЛЬНИЦЯ” ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА “ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР” ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “ДЕРЖАВНА АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ “АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ” і підпис начальника філії.

Тому в мене виникають логічні запитання:

  • Чи мав повноваження начальник філії Заліщицької ДЕД здавати техніку в оренду??? Якщо філія не є окремою юридичною особою, а лише підрозділом облавтодору.

ОК. Припускаємо, що наші “схематозники” знайшли якусь дірку в законодавстві і таки пан Харук мав право віддати в оренду 25 одиниць техніки, але в цій ж самій тендерній документації є фотографії техпаспортів, де є автомобілі, які взагалі не є власністю Заліщицької ДЕД, а перебувають у власності Тернопільського облавтодору.

  • Як можна віддати в оренду техніку яка не є власністю, тобто, яка юридично йому не належить, а перебуває на умовах господарського відання (використання), оскільки власником цього майна є ДП Тернопільський облавтодор?


Тепер по договору оренди.

Умови договору не передбачають спільне використання техніки. Таким чином техніка була передана в повне користування орендарю, єдине, що має право орендодавець (Заліщицька ДЕД) – це раз в квартал здійснювати перевірку технічного стану транспортних засобів. Актом передачі Харук фактично передав техніку. Як свідчать документи техніка перебувала в оренді щонайменше з 01.08.2018 р. по 19.11.2018 р., відповідно з юридичної точки зору, Заліщицька ДЕД не могла її використовувати в цей період.
Разом з цим Заліщицька ДЕД виконувала роботи, оскільки в цей час саме Тернопільський облавтодор виконував утримання більшості доріг в області.

  • Не зовсім зрозуміло яким чином працівники Заліщицької ДЕД поєднували роботу одночасно із роботою в приватній структурі дружини Харука – Оксани?А ще більше не зрозуміло якою технікою виконувала роботи Заліщицька ДЕД в період з 01.08.2018 р. по 19.11.2018 р?
  • Що вказував в актах за цей період тепер вже начальник облавтодору пан Харук?
  • Яку техніку процентував?

– Облавтодор також приймав участь у цих тендерах і вказував цю ж саму техніку та цих самих працівників, чи законно це з точки зору участі в публічних закупівлях і чи знало керівництво Облавтодору, що техніку, яку вони подають на тендер юридично в них немає?

  • В якому стані зараз перебуває техніка і чи сплатила Оксана свому чоловікові оренду за майже 4 місяці?
  • І останнє запитання, це все їм Олег Барна порадив, чи вони самі додумались?

✔️ПИ.СИ.
Читали статтю – “Звільнення Шашкіна з посади керівника облавтодору пролобіював нардеп Барна”?Якщо проаналізувати перебіг останніх подій, то цілком може виявитись так, що Володимира Шашкіна звільнили за те, що він не погоджував передачу в оренду техніки.

І останнє, це тільки громадським активістам цікаво, чи є ще хтось з ГУНП В Тернопільській Області, кому цікаво? Чи наприклад в Тернопільській обласні державні адміністрації? Чи може в Прокуратурі Тернопільської області? А може в Укравтодорі?

Перейти до панелі інструментів