18.04.2024
Блоги

Як анулювали американську візу в тернопільському паспортному столі

Ця розповідь для того, щоб ніхто не потрапив в таку ж ситуацію, ну і може хтось щось порадить.

Дякуючи творцю, є в мене рідна сестра, живе вона зі своєю родиною в США. Живе там давно років з 15. Також є ще в мене мама, мама ще зовсім молода 1942 року народження. Враховуючи економічну ситуацію в Україні, а зокрема ціну на газ від нашого уряду, вирішили ми, що нам дешевше відправити маму на цілу зиму в гості до сестри, чим платити за газ путіну і газпрому, в якого наша держава давно вже його не купує. Жартую звичайно, але доля правди в цьому жарті є. Благо, віза в неї була, ще з 2014 року.

Купили ми квиток за 22 тис. грн. в обидві сторони. Тут ще працівник компаніі нам повідомив, що в паспорта закінчується термін діі і треба виробити новий. Так як до поїздки ще було пів року, то ми і не дуже переживали. Мама звернулась в Державну міграційну службу, здала документи і у визначиний термін забрала новенький біометричний папорт.

23 листопада я привіз маму в львівський аеропорт, здав багаж, почекав поки вона пройде реєстрацію, паспортний контроль і, зробивши контрольний дзвінок, попрощався з мамою. Літак полетів у Варшаву, а я поїхав у Київ.

А тепер саме цікаве. Через три години, передзвонила мама і повідомила мою дружину, що вона у Львові так як її повернули з Варшави!!! Причина проста, американська віза не дійсна, вона пробита дироколом і рахується погашеною. А погасили її в тернопільському паспортному столі, продірявивши старий паспорт “дироколом”. От така от фігня малята…


За білет компанія погодилась повернути 8 тис. гривень протягом 14 днів, ну і за це спасибі.

А тепер запитання:

  1. Як перенести візу в новий паспорт?
  2. Для чого продірявили паспорт і візу в паспортному столі?
  3. Ну і риторичне запитання, подати до суду чи дати в морду?

 

Перейти до панелі інструментів