20.09.2024
Новини

Проводили цілу спецоперацію: у Тернополі впіймали групу професійних “квартирників”

У Тернополі правоохоронці затримали групу професійних квартирних крадіїв. Підозрювані мають багатий кримінальний досвід та раніше вже притягувалися до відповідальності за майнові злочини. Про це повідомив очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

Зловмисники діяли за чітко розробленою схемою. Вони ретельно обирали цілі серед заможних домовласників, проводили тривале стеження та вивчали розпорядок жертв. Коли господарі залишали оселі, крадії проникали всередину за допомогою спеціальних інструментів. Здобиччю ставали готівка, ювелірні вироби, портативна електроніка та інші цінності. У кожному випадку збитки сягали кількох сотень тисяч гривень.

Для затримання злочинців було проведено масштабну спецоперацію за участю карного розшуку, відділу кримінального аналізу та інших підрозділів. Обшуки в помешканнях та автомобілях підозрюваних проводилися за підтримки спецпідрозділу КОРД.

Слідчі, під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, оголосили затриманим про підозру за статтею про крадіжку в особливо великих розмірах. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Перейти до панелі інструментів