20.09.2024
Новини

У Тернополі з’явилася водна поліція

У Тернополі відтепер працює водна поліція. Створена вона для забезпечення порядку на воді. Як повідомив очільник поліції області Сергій Зюбаненко, співробітники водної поліції патрулюють на Тернопільському ставі і обслуговують інші водні об’єкти області.

“Одне із пріоритетних завдань служби – забезпечення безпеки людей під час відпочинку на воді та запобігання нещасним випадкам. Це важливо, адже з початку цього року на водоймах Тернопільщини загинуло 24 людини, з них – 4 дітей.

Водне судно – це теж транспортний засіб, тому водії плавзасобів повинні неухильно дотриматися відповідних правил. Хочу звернутися до кермувальників та попередити їх про заборону братися за кермо в нетверезому стані. Поліцейські будуть виявляти такі факти та складати на порушників протоколи за ст. 130 КУпАП. Таким водіям загрожує штраф – від 17 до 51 тисячі гривень. Наряд поліції має для цього драгери і зможе освідувати кермувальників на місці події. За вихідні маємо перші результати роботи водної поліції. Зокрема, поліцейські виявили 2 випадки керування водіями плавзасобами у стані сп’яніння, а також зафіксували декілька фактів незаконного вилову риби”, – йдеться у повідомленні Зюбаненка.

Перейти до панелі інструментів