06.10.2024
Новини

Росіяни поцілили в найважливішу дитячу лікарню України, є загиблі і поранені: фото та відео з “Охматдиту”

Ворог продовжує цинічно вбивати мирне населення України. Сьогодні російські війська здійснили жорстокий ракетний обстріл Києва, внаслідок якого постраждала дитяча лікарня “Охматдит” – одна з найважливіших медичних установ не лише в Україні, а й у Європі.

Станом на 12:00 відомо про сімох загиблих у столиці. Дев’ятеро осіб отримали поранення. Рятувальні роботи тривають, особливо в районі “Охматдиту”, де під завалами можуть перебувати діти. Про це повідомив керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію:

“Дитяча лікарня “Охматдит” у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня. “Охматдит” врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей. Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома”.

Маленькі пацієнти “Охматдиту” змушені перебувати просто неба, отримуючи лікування через крапельниці. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що удар припав на відділення, де діти проходили гемодіаліз. Пошкоджено реанімаційні та операційні блоки, а також онкологічне відділення.

Мешканці міста долучилися до розбору завалів біля лікарні. Відеоматеріали демонструють пошкодження будівлі, вибиті вікна та частково зруйнований корпус. Мер Києва Віталій Кличко заявив про евакуацію пацієнтів “Охматдиту” до інших міських лікарень.

Атака не обмежилася Києвом. У Кривому Розі попередні дані свідчать про 10 загиблих та 31 пораненого, які вже перебувають у лікарнях. Є жертви також в інших містах.

Перейти до панелі інструментів