23.10.2024
Новини

Неймовірна краса: у громадах на Тернопільщині розквітли сотні лілій. Відео

У центрі Заліщиків розквітли сотні різноколірних лілій. Їх висадили 2 роки тому у рамках проєкту “100 лілій в 100 громад заради Перемоги”. Помилуватися прекрасним цвітінням лілій можна на алеї Слави ЗСУ біля Будинку народної творчості, – розповідають у Заліщицькій міській раді.

“Проєктну заявку подав відділ економічного розвитку для отримання Заліщицькою міською радою міні гранту, який ініційований Асоціацією об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V.

Лілія квітка миру, квітка перемоги вже кілька тисячоліть для людства слугує символом незламності, свободи, надії.

Сьогодні лілія набула нового історичного значення. Різнокольорові лілії, як символи різних народів, які в Україні борються за незалежність з російськими загарбниками. Увесь світ приєднався до визвольної боротьби України. Добровольці з Польщі, Грузії, Франції та інших країн стали пліч-о-пліч з Українцями, які гинуть та мужньо стоять проти окупантів.

Наша громада в тилу тримає свій фронт, підтримуючи Збройні Сили України: десятки машин гуманітарної допомоги, їжа виготовлена власноруч, одяг та взуття, все що потрібно воїнам їде на фронт в різні «гарячі» точки.

Алею висадили місцеві мешканці спільно з тимчасово-переміщеними особами, які вже стали частиною нашої сім’ї. Ми відбудуємо Україну, підтримаємо один одного, і лілія, як символ миру та перемоги об’єднає нас і укріпить у спільній боротьбі”, – зазначають у міській раді.

За цим же проєктом лілії виростили й в Микулинецькій громаді.

“У сквері центру нашої громади розцвіли квіти миру та перемоги – лілії. Ще в травні 2022 року їх висадили працівниці Микулинецької селищної ради.

Участь в акції, що ініціювала газета Сільський вісник у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V. взяла директорка міського будинку культури Олександра Жирук, і виграла для нашої громади таку запашну прикрасу.

Дякуємо працівницям Микулинецької селищної ради, за те, що доглядають за ними й не дають бур’яну затьмарити їхнє цвітіння”, – повідомляють у Микулинецькій громаді.

Фото Микулинецької громади, Відео Заліщицької міської ради

Перейти до панелі інструментів