23.10.2024
Новини

У Вишнівці п’яний переселенець висякався у прапор України

Шокуюча ситуація трапилася у центрі Вишнівця. 60-річний чоловік, як з’ясувалося переселенець з Сумської області, висякався у державний прапор України. Очевидці не залишилися байдужими до наруги над державним символом та викликали на місце поліцію. Про це розповів журналіст та ведучий Сергій Сінкевич. 

“Даруйте, але не втримаюсь, і назву його гівнюком. А ви вже самі робіть власні висновки. Оперативна інформація…

Сьогодні, о 14.40 поліцейські затримали такого собі Геннадія Кулика, який висякав свої соплі в прапор України. Це відбулось біля магазину, на бульварі Шевченка міста Вишнівець. На обурення перехожих сопливий Гєна відповів зухвало, і люди зателефонували на 102.

Поліцейський патруль прибув швидко, втекти зашмарканий не встиг, і його “взяли за сраку”. Що про нього відомо? Має 60 років, переселенець з Охтирського району Сумської області, коли втік від війни – купив хату у селі Вишнівецької громади, де і мешкає. Явно бухає, бо на момент затримання від нього потужно тхнуло. Експертиза “алкогольний показник” уточнить…

До протоколу увійшли не лише покази свідків. Мають правоохоронці й кадри відеоспостереження. Факт наруги над державним прапором підтверджується. Кримінальна стаття 338 ч. 1 передбачає позбавлення волі від шести місяців до трьох років.

P.S. Маю неофіційну інформацію: цей Геннадій при свідомому розумі, а свій вчинок пояснив тим, що у нього, бачте, “з носа потекло”… Слідчі розберуться. Але, думаю, було б справедливо, якби сопливому “по повній програмі закатали”, – пише Сергій Сінкевич.

“Як з’ясувалося, зловмисник належить до тих осіб, котрий у зв’язку з повномасштабним вторгненням переселився із Сумщини на Тернопільщину – у Вишнівецьку громаду Кременецького району. На момент вчинення злочину перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Вирішується питання про оголошення сумчанину підозри за частиною 1 статті 338 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу і навіть позбавлення волі до трьох років”, – повідомили згодом у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Довідка

Стаття 338. Наруга над державними символами ККУ

1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до двох років.

Перейти до панелі інструментів