
Картопляні зрази зі шпротами – це смачна українська страва, яка поєднує в собі картоплю та шпроти. Готується легко і недовго, і сподобається усій сім’ї.
Відварена картопля розминається в пюре, цибуля для начинки обжарюється і змішується із зеленню та шпротами. Картопляні котлетки з рибною начинкою після смаження виходять дуже апетитними та хрусткими.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
 - яйце – 1 шт;
 - борошно – 150 г;
 - крохмаль – 40 г;
 - шпроти – 1 банка (180 г);
 - цибуля – 1 штука;
 - сухарі паніровочні;
 - сіль, перець, олія для смаження;
 - вершкове масло – 30 г.
 
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і відварюємо. Товчемо у пюре. Коли воно трішки охолоне, додаємо до нього борошно, крохмаль, сіль, яйце. На сковороді обсмажуємо цибулю. Зі шпротів зливаємо олію, додаємо до них цибулю, сіль, перець, товчемо вилкою. Виходить неоднорідна маса.
 - З картопляного тіста формуємо ковбаску і нарізаємо шматочки, як на ліниві вареники. Потім робимо їх пласкішими, і кладемо на серединку суміш зі шпротів, присипаємо зеленню та додаємо шматочок масла. Закриваємо таким же шматочком тіста, краї защипуємо.
 - Обвалюємо зрази в панірувальних сухарях. Смажимо на середньому вогні до рум’яності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 