23.10.2024
Новини

Гроші на ЗСУ, а не на ремонти: тернополяни вийдуть на акцію протесту

Завтра, 14 вересня, о 17:30 у Тернополі під стінами Тернопільської міської ради відбудеться мітинг проти зайвих під час війни, на думку активістів, витрат бюджетних грошей на ремонти доріг, дворів бруківку, клумби тощо. Про це на своїй сторінці заявила волонтерка та організаторка мітингу Ольга Тимошенко.

“Я знаю, як тяжко зараз збирати гроші на потреби наших захисників. Багато хто з населення просто вичерпав свої ресурси: є байдужі люди, є такі, які втратили роботу або їхній дохід суттєво впав. Тому волонтери відносяться до кожного збору з обережністю і намагаються витрачати кошти завжди з розумом.
Завдяки небайдужим людям і збору по 5-10-20 грн. і суттєво більших сумах, волонтери можуть шукати і купувати дрони, автівки, тактичну медицину де це тільки можливо.
Та складається враження, що наша влада і центральна і місцева відірвана від реальності. Треба їм дохідливо пояснити, що НЕ МОЖНА використовувати під час війни гроші на ремонти доріг, бруківку, стадіони, барабани, ялинки та ін. Вважаю, що ми зобов’язані стати на захист тих, хто нас захищає”, – йдеться у повідомленні.

Активістка каже, що ремонти можна робити лише в лікарнях, школах, садочках, у бомбосховищах та реабілітаційних центрах тощо, а все інше – лише під контролем суспільства та в режимі жорсткої економії. Щоб донести свою позицію до влади, тернополяни і збираються завтра.

До слова, подібні акції відбулись нещодавно і в інших містах України.

Перейти до панелі інструментів