23.10.2024
Новини

До Кременця приїздила делегація литовських парламентарів

Учора, 26 липгя, до Кременця прибула делегація литовських парламентарів на чолі з Віце-спікером Сеймасу Литви Паулюсом Саударгасом. Мета даного візиту – засвідчити солідарність литовського народу з Україною у війні з російським агресором, – розповіли у Кременецькій міській раді. 

У складі делегації до Кременця завітали: Віце-спікер Сеймасу Литви – Йонас Ярутіс, член Сеймасу Литви – Міндаугас Скрітулскас, член Сеймасу Литви – Аврелій Верига, а також співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Литвою, народний депутат України Ігор Гузь.

Під час перебування у місті гості відвідали Замкову гору з руїнами фортеці, ознайомилися з історією міста та оборонної споруди. Під час зустрічі міський голова Андрій Смаглюк від імені Кременецької громади подякував парламентарям Литви за допомогу литовського народу у боротьбі проти російської агресії.

До слова, Литву та Кременець поєднує багато спільних історичних подій. Окрім того, що місто певний час входило до складу Литовського князівства, саме литовські князі почали спорудження замку, руїни якого досі височіють на одній з гір.

Перейти до панелі інструментів