23.10.2024
Новини Оперативно

Олександр Богомол розповів, чому йде з посади і куди

Сьогодні в одному з місцевих ЗМІ з’явилась інформація про те, що Олександра Богомола звільнили з посади начальника Управління Нацполіції Тернопільщини через ніби-то погану роботу поліції під його керівництвом тощо.

Проте наші джерела повідомляли нам абсолютно протилежне: головному поліціянту області запропонували вищу посаду в Головному управлінні. Він має стати радником голови Нацполіції України.

Тому в Управлінні відбувся брифінг, на якому Олександр Богомол розповів, чому звільняється і куди переходить, а також про роботу поліції під його керівництвом.

За словами Олександра Богомола, поліцейські продовжують працювати у посиленому режимі в умовах воєнного стану. Завдяки вжитим превентивним заходам правоохоронцям вдалося зберегти контроль над криміногенною ситуацією в області. З початку року розкрито всі чотири вбивства, вісім тяжких тілесних ушкоджень. Розкрили поліціянти 50%, майнових злочинів, але не так ефективно вдалося розслідувати шахрайства. Лише у 20 відсотках встановлено особи зловмисників. Поліцейські щоденно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо запобігання різним видам шахрайств.

Олександр Богомол поінформував, що невдовзі поліцію Тернопільщини очікують кадрові зміни. Генералу поліції запропонували посаду радника Голови Нацполіції. Він написав рапорт та очікує на його погодження.

“Вчора був в Києві, спілкувався з керівництвом, мені було запропоновано стати радником голови Нацполіції України. Причини мого переведення на іншу посаду – довгий період роботи на одній посаді (8,5 років, – ред)”, – каже генерал.

Якщо в понеділок буде наказ про переведення, то виконувати обов’язки буде Галевич Володимир Богданович.

А статтю тернопільського ЗМІ, яке опублікувало статтю про ганебне звільнення, Олександр Богомол назвав неправдивою і створеною з метою дискредитації правоохоронних органів та окремих людей. “Продажна журналістика буде горіти і викорінюватись і правоохоронними органами, і якісними, правдивими журналістами”.

Перейти до панелі інструментів