30.04.2024
Новини

Пацієнтам з Omicron рідше потрібна лікарня, аніж з Delta

Команда моделювання спалаху Імперського коледжу з керівником, професором Нілом Фергюсоном проаналізувала госпіталізації та записи про вакцини серед усіх випадків Covid, підтверджених ПЛР, в Англії з 1 по 14 грудня. Набір даних включав 56 000 випадків Omicron і 269 000 випадків Delta. Про це інформує The Guardian.

За даними перших подібних даних у Великобританії, варіант коронавірусу Omicron виявляється більш м’яким, ймовірність відвідування лікарні зменшується на 20–25 % і щонайменше на 40 % нижчий ризик потрапити в лікарню.

Відразу два дослідження вказали на менший ризик госпіталізації з Omicron. Зокрема, ризик відвідування лікарні був на 20–25 % нижчим із Omicron порівняно з Delta і на 40–45 % нижчим, коли відвідування призвело до госпіталізації принаймні на одну ніч. Для невеликого відсотка невакцинованих людей,  ризик потрапляння у лікарню був приблизно на 11% нижчим для Omicron порівняно з Delta.

Проте вчені застерігають:

«Не можна недооцінювати потенційно серйозний вплив Omicron на населення. І менша частка значно більшої кількості випадків, які в кінцевому підсумку можуть вимагати лікування, все ще може означати значну кількість людей, які можуть захворіти на важкі інфекції Covid, що може призвести до потенційної госпіталізації», – сказав Макменамін.

Перейти до панелі інструментів