30.04.2024
Відео Новини Політика

Чи легко «розвести» народного депутата Олега Барну на гроші? Експеримент телеканалу «1+1»

Народний депутат парламентської фракції БПП «Солідарність» Олег Барна став фігурантом провокаційного експерименту програми «Гроші» на каналі «1+1».

Журналісти програми перевіряли, хто з депутатів готовий проголосувати за потрібний законопроект в обмін на грошову винагороду у 50 тисяч доларів. SMS з такою пропозицією народні обранці від президентської партії отримали на свої мобільні номери.

Пропозицію проголосувати за винагороду начебто від свого колеги по партії Ігоря Кононенка отримав нардеп з Тернопільщини. Йому запропонували підтримати законопроект, який би мав стосуватися повноважень Державного бюро розслідувань, розповідають журналісти програми.

На той момент Олег Барна перебуває на економічному форумі в Польщі.  Однак, побачивши таку цікаву пропозицію, в нього не виникає стурбованості за ймовірний підкуп.

– Відпиши вже. Який законопроект буде? Я негайно вилітати буду, – відписував він

У той же день підвечір він повідомить на телефон журналістів, що вже прибув до столиці, залишивши міжнародний економічний форум.

Як повівся на десятки тисяч доларів  Олег Барна дивіться у відео.

Варто зазначити, 4 вересня відбулося перше засідання Верховної Ради. Не всі тернопільські нардепи перебували на сесії, хоча їхні депутатські картки спрацювали під час електронної реєстрації. В тому числі «пройшов» електронну реєстрацію Олег Барна.

Через кілька годин після виходу в ефір програми «Гроші» з експериментом нардеп опублікував на Фейсбуці допис зі скріншотами SMS-листування, яке також оприлюднювали в програмі.

У своєму дописі Олег Барна не шкодував образ на журналістів телеканалу «1+1». Разом з тим, він зазначав, що журналісти працюють за «брудні» гроші Ігоря Коломойського.

«Замість інформаційно-аналітичної діяльності, за вказівкою свого господаря Коломойського та за вкрадені 140 млрд.грн. в простих українців, ці жовторотики псевдожурналістики перетворили канали у забігайлівку продажних нікчемних писак, аморальних особин неукраїнської національності, із брудних морд котрих вилітають брехні, пасквілі та різні надумані і ними ж створені скандали: якись один писав, а я йому відписав, але з посліду таки сметану “зробили», – написав Олег Барна.

Крім того, він пояснював в дописі, що повертався в Україну не літаком, а поїздом з Перемишля. День виїзду вказав четвер. Згідно, оприлюднених скрінів, SMS-листування відбувалося у вівторок, коли Олег Барна відписав типу Коломойському, що вже в Києві.

Перейти до панелі інструментів