Приготувати цей смачний десерт доволі легко. Всі кулінарні маніпуляції займуть у господині зо 3 години, пише “Я кулінар”.
Інгредієнти на літній тортик:
- бісквіт – 300 гр. (можна купити готовий або приготувати самому);
- сметана – 500 гр.;
- цукор – 1 ст.;
- желатин – 3 ст. лож.;
- полуниця;
- ківі.
Рецепт приготування торта:
Желатин заливаємо 0,5 склянки холодної води на 30 хвилин. У цей час сметану збиваємо з цукром. Желатин ставимо на вогонь і розігріваємо до повного розчинення (важливо не доводити до кипіння). Додаємо в желатин сметану тоненькою цівкою постійно помішуючи.
Застеливши глибокий посуд харчовою плівкою, на дно викладаємо нарізані на половинки ягоди полуниці і ківі, потім шар поламаного на шматочки бісквіта, знову шар ягід і шар бісквіта.
Заливаємо нашої сумішшю сметани і желатину, і ставимо в холодильник на 2 години. Через 2 години дістаємо тортик з холодильника і акуратно перевертаємо на блюдо.
Фото: Depositphotos.