30.04.2024
Місто Новини

У парках зрізають сухі та аварійні дерева, кажуть у міськраді

У Тернопільській міськраді кажуть, що у парках проводять наразі санітарне обрізання та видалення аварійних, сухостійних і фаутних зелених задля запобігання аварійних ситуацій через падіння сухих гілок чи дерев.

Зокрема, у парках зрізують сухі дерева, хворі, пошкоджені, в яких спостерігається стовбурна гниль або ж підірвана коренева система. Такі зелені насадження несуть, як повідомляє прес-служба міськради, потенційну небезпеку життю і майну громадян.

Дерева обстежувала комісія восени. І, як наголошують в управлінні житлово-комунального господарства, визначила їхній стан, склала акт обстеження тих зелених насаджень, що підлягають видаленню, та видала ордер на проведення робіт. Відповідно до висновку комісії, незадовільний якісний стан зелених насаджень в основному зумовлений дією антропогенного впливу.

Кожне дерево, яке підлягає обрізанню або видаленню маркується спеціальною фарбою, після чого підрядні організації приступають до виконання робіт.

На місці видалених дерев весною цього року будуть висаджені нові декоративні види зелених насаджень, запевняють у міськраді. А ще додають, що у 2019 році в парку ім. Т. Шевченка висадили понад 1600 дерев та чагарників.

До слова, нещодавно у соцмережах тернополяни знову скаржились на вирубку здорових дерев та цікавились, чи не пов’язано це з появою чергових МАФів. Зокрема, писали про вирубку дерев у тому ж парку Шевченка.

Перейти до панелі інструментів