
Кавун — це не лише смачний, а й корисний продукт, найбільша цінність якого полягає у високому вмісті клітковини. Вона легко засвоюється організмом, а велика кількість рідини робить кавун чудовим засобом для втамування спраги.
Ці властивості роблять його корисним як для дітей, так і для дорослих. Жінкам під час вагітності кавун може допомогти зменшити ранкову нудоту, особливо в першому триместрі. Головне — переконатися, що кавун безпечний: купувати його цілим і зберігати в належних умовах. Про це розповідають у “МЕТА”.
Читайте також: Чим підгодувати кавуни, щоб вони були соковиті, розповів відомий аграрій та екснардеп з Тернопільщини
Однак, існують і деякі застереження щодо вживання. Людям із хронічними захворюваннями нирок слід бути обережними, оскільки кавун має сильний діуретичний ефект, що може бути небезпечним. Також варто обмежити його споживання тим, у кого чутливий кишківник, адже у великих кількостях він може спричинити здуття або діарею. Зазвичай, помірне споживання не викликає дискомфорту.
Кавун можна вживати у будь-який час доби та готувати з нього різні страви, хоча найчастіше його їдять свіжим. Єдине, що варто враховувати, — це його здатність стимулювати сечовиділення. Якщо їсти кавун на ніч, доведеться часто вставати в туалет, що може порушити сон.
Кавун — це не лише десерт. З нього можна приготувати безліч цікавих і нескладних страв. Ось кілька рецептів, які допоможуть вам здивувати своїх рідних незвичними поєднаннями.