
Гості ресторану прагнуть отримати не лише смачні страви, а і якісний сервіс, вишукану атмосферу, візуальну складову. Саме тому важливо приділити особливу увагу посуду для ресторану. Він стає продовженням кулінарного мистецтва, невіддільною частиною досконалого сервісу.
Вплив посуду на сприйняття гостей
Відвідувачі ресторану звертають увагу на кожну деталь. І посуд тут відіграє одну з головних ролей у формуванні враження. Ось чому:
- візуальна презентація. Посуд – це полотно. На ньому розкриваються кольори, текстури та форма страви. Щоб враження було приємним, важливими є якість тарілки, її форма. Наприклад, біла порцеляна дозволяє кольорам інгредієнтів грати головну роль, а якщо помістити страву в тарілку незвичайної форми, то це додасть їй креативу, сучасності;
- відчуття турботи та уваги. Використання дорогого, красивого посуду сигналізує гостю про те, що заклад піклується про кожну деталь обслуговування. Це створює відчуття поваги до клієнтів та ексклюзивності;
- покращення гастрономічного досвіду. Деякі форми виробів не лише естетичні, але й дуже функціональні. Наприклад, келихи для вина певної конфігурації допомагають краще розкрити букет аромату, а глибокі тарілки довше зберігають тепло.
Ще одна можливість – це створення «вау-ефекту». Нестандартний, але функціональний посуд, який відповідає концепції закладу, може стати «фішкою». Гості часто роблять фото таких подач, діляться ними в соціальних мережах. У такий спосіб створюється безкоштовна реклама, залучаються нові відвідувачі. Якщо вам потрібно купити столовий посуд високої якості, у магазині Restoplus знайдете великий каталог.
Пряма вигода для власників: чому інвестувати в посуд вигідно
Власникам може здатись, що закупівля всього необхідного і, головне, якісного посуду для ресторану – це дуже дорого. Але насправді це принесе значну вигоду та інші переваги для бізнесу.
По-перше, це, як не дивно, зменшення операційних витрат. Якщо використовується продукція високої якості, розроблена спеціально для сегмента HoReCa, вона буде стійкішою до сколів, подряпин, температурних перепадів та інтенсивної експлуатації. Такі вироби витримують сотні циклів миття в потужних професійних посудомийних машинах, у тому числі з використанням агресивних мийних засобів. Це суттєво скорочує витрати на їх заміну. Тому важливо орієнтуватись не лише на початкову ціну, а й на «життєвий цикл» у професійних умовах.
По-друге, підвищення ефективності роботи. Професійний посуд розробляється з розрахунку на те, щоб він був зручний для персоналу. Це стосується легкості штабелювання для компактного зберігання, зручності захоплення для швидкої подачі. Це економить час та зусилля персоналу, дозволяє зосередитись на сервісі.
По-третє, стійкість до агресивних умов. На відміну від побутових, ресторанні вироби виготовлені з міцніших матеріалів, які не тьмяніють і не втрачають блиск, не вбирають запахи після багаторазового контакту зі стравами та професійними мийними засобами.
Посуд може стати інструментом формування та покращення репутації. Так, якщо стіл сервірований якісними тарілками, келихами, то підвищується статус закладу в очах гостей, критиків, інспекторів. Це формує імідж надійного, престижного ресторану, позитивно зазначається у відгуках та рекомендаціях.
Якщо ви шукаєте дійсно хороший посуд для свого закладу, то за вигідною ціною зможете купити його в Restoplus просто зараз. Вибирайте та замовляйте.
Джерело: restoplus.com.ua