Великоднє Раффаелло: як приготувати кокосову паску мрії

кокосова паска

Великдень — це час традицій, родинного тепла та смачних страв, серед яких особливе місце займає паска. А що, якщо додати до святкового столу нотку вишуканості й здивувати близьких оригінальним десертом?

Сирна паска Раффаелло — це ніжне поєднання кисломолочного сиру, кокосової стружки та мигдалевого аромату, яке перенесе вас у світ улюблених цукерок. Цей рецепт не лише простий у виконанні, але й гарантує захват гостей та чудові компліменти для господині. Хочете дізнатися, як створити цей кулінарний шедевр удома? Читайте далі, і ми розкриємо всі секрети приготування паски, що стане окрасою вашого святкового столу!

ІНГРЕДІЄНТИ (на 1 паску):

  • 400 г кисломолочного сиру
  • 150 г сметани
  • 40 г вершкового масла
  • 100 г згущеного молока
  • 20 г кокосової стружки
  • 40 г мигдалю
  • 80-100 г білого шоколаду

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. До сиру додаємо сметану, мʼяке вершкове масло та згущене молоко. Блендером збиваємо все до однорідної пухкої маси без грудочок.
  2. Додаємо кокосову стружку, підсушений (5-10 хв прогріти на сковорідці на мінімальному вогні до хрусткого стану) і подрібнений мигдаль та розтоплений білий шоколад. Перемішуємо до однорідності.
  3. Форму для паски застилаємо марлею та викладаємо туди сирну масу. Розрівнюємо та загортаємо краї марлі. Ставимо на неї тягарець (це може бути тарілка та невелика банка з водою) та відправляємо в холодильник мінімум на ніч.
  4. Вранці знімаємо тягарець, обережно звільнюємо нашу паску від форми та марлі. Прикрашаємо паску на свій смак, тут уже справа фантазії та ваших можливостей. Можна полити розтопленим білим шоколадом та посипати мигдальними пластівцями.

Наша паска Раффаелло готова! Вона виходить дуже ніжною та смачною. Готуйте з любов’ю й у вас все обов’язково вдасться!

About the author

кліщ
trending_flat
Сезон кліщів: як уникнути укусів і правильно реагувати

Літо у розпалі -  і мальовничі ліси, поля та парки Тернопільщини манять на прогулянки, пікніки чи велоподорожі. Але разом із теплом з'являються і кліщі, які можуть зіпсувати ваш відпочинок. Ці непомітні створіння ховаються в траві та кущах, чекаючи на необережних мандрівників. Чи знаєте ви, як захиститися від них і що робити, якщо укус все ж стався? У цій статті ми зібрали прості та дієві поради, які допоможуть вам насолоджуватися природою без ризиків. Як вберегтися від укусу кліща? Перший бар'єр захисту - правильний одяг. Найкраще обирати світлий одяг, який максимально прикриває тіло: сорочка з довгими рукавами, штани, заправлені в шкарпетки, закрите взуття та головний убір, наприклад, кепка. Використовуйте захисні засоби у вигляді спреїв або мазей. Для дітей обирайте спеціальні гіпоалергенні продукти. Уникайте густих заростей і високої трави - кліщі найбільше люблять ховатися тут. Під час прогулянок лісом чи парком тримайтеся середини […]

молода картопля
trending_flat
Золотиста молода картопля, яку з’їдають до останнього шматочка

Травень у Тернополі – це не лише квітучі сади та дощові дні, а й початок сезону молодої картоплі, яка уже з’явилася на місцевих ринках та у супермаркетах. Її ніжний смак і тонка шкірка ідеально підходять для створення простих, але надзвичайно апетитних страв. Ділимося з вами класичним рецептом смаженої молодої картоплі з часником і кропом – страви, яка стане окрасою як буденного обіду, так і святкового столу. Інгредієнти: молода картопля – 500 г; молодий часник – 2–3 зубчики; свіжий кріп – 1 невеликий пучок; олія (соняшникова або оливкова) – 2–3 ст. ложки; сіль – за смаком; спеції (чорний мелений перець, паприка або інші) – за бажанням. Приготування: Молоду картоплю ретельно промийте під проточною водою, за потреби очистьте шкірку (можна залишити, якщо вона тонка). Наріжте картоплю на шматочки бажаної форми: кубики, скибочки або брусочки (якщо вона невеличка, можна залишити цілою). Розігрійте пательню […]

магнолії
trending_flat
Весняне диво: у Кременецькому ботанічному саду квітнуть магнолії (фоторепортаж)

У Кременецькому ботанічному саду триває весняна казка — цвітіння магнолій. Цьогоріч відвідувачів вражають 13 видів цих чарівних дерев і кущів, кожен із яких має унікальні відтінки та форми квітів. Від яскраво-рожевих до ніжно-молочних та білих, магнолії створюють незабутню атмосферу, що притягує поціновувачів природи. Цей ботанічний сад заснований ще у XIX столітті, він є одним із найстаріших в Україні та справжньою оазою для любителів природи та екзотичних рослин. Магнолії, що розквітають у квітні, стали візитівкою весняного сезону. Вони приваблюють фотографів, туристів і місцевих жителів. Кожен сорт має свою історію та особливості, що робить прогулянку садом не лише естетичною насолодою, а й невеликою пізнавальною подорожжю. Відвідати цю красу може кожен охочий за доступною ціною: вхід для дорослих і студентів коштує 30 гривень, а для дітей від 7 років — 15 гривень. Магнолії Кременецького саду — це не лише краса, а й жива […]

кокосова паска
trending_flat
Великоднє Раффаелло: як приготувати кокосову паску мрії

Великдень — це час традицій, родинного тепла та смачних страв, серед яких особливе місце займає паска. А що, якщо додати до святкового столу нотку вишуканості й здивувати близьких оригінальним десертом? Сирна паска Раффаелло — це ніжне поєднання кисломолочного сиру, кокосової стружки та мигдалевого аромату, яке перенесе вас у світ улюблених цукерок. Цей рецепт не лише простий у виконанні, але й гарантує захват гостей та чудові компліменти для господині. Хочете дізнатися, як створити цей кулінарний шедевр удома? Читайте далі, і ми розкриємо всі секрети приготування паски, що стане окрасою вашого святкового столу! ІНГРЕДІЄНТИ (на 1 паску): 400 г кисломолочного сиру 150 г сметани 40 г вершкового масла 100 г згущеного молока 20 г кокосової стружки 40 г мигдалю 80-100 г білого шоколаду ПРИГОТУВАННЯ: До сиру додаємо сметану, мʼяке вершкове масло та згущене молоко. Блендером збиваємо все до однорідної пухкої маси без […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А

ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright 2025