24.10.2024
Новини Оперативно

У деяких школах на Тернопільщині досі не опалюють: у чому причина

Раніше “Терміново” повідомляло, що у деяких громадах Тернопільщини уже розпочався опалювальний сезон. Та подекуди у населених пунктах навіть у школах батареї ще холодні, попри те, що уночі уже кілька днів поспіль термометри показують стабільний “мінус”. Зокрема така ситуація стосується й Кременецької громади.

Як розповів “Терміново” міський голова Кременця Андрій Смаглюк, рішення про старт опалювального сезону приймаються поетапно. Тепло уже у лікарнях, геріатричних центрах, дитячих садочках та місцях проживаннях тимчасово переміщених осіб. У школах почнуть опалювати з 1 листопада.

Учні деяких з кременецьких загальноосвітніх навчальних закладів з наступного понеділка, 28 жовтня, ідуть на тижневі канікули. В інших навчання продовжується зі скороченими уроками. Та й кількох годин у холодних класах вистачає, аби захворіти. Батьки школярів уже скаржаться на погіршення стану здоров’я та застуди у дітей.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон в Україні стартує у другій половині жовтня. Рішення про початок опалення приймається на місцевому рівні й залежить від погодних умов.

Основний показник — середньодобова температура: якщо протягом трьох днів поспіль вона не перевищує +8°C, місцева влада має ухвалити рішення про запуск опалення.

Це як правило відбувається в період з 15 до 30 жовтня, проте конкретна дата може варіюватися залежно від погодних умов у регіонах.

Варто зазначити, що опалення в соціально значущих закладах, таких як школи, лікарні та дитячі садки, може вмикатися раніше, якщо температура в приміщеннях падає до критичних рівнів.

Фото ілюстративне

 

Перейти до панелі інструментів