24.10.2024
Новини

Керівнику ТЦК, який попався на хабарі, обрали запобіжний захід

Керівнику одного з районних ТЦК, якого 21 жовтня піймали на хабарі під час отримання 1000 талонів на пальне, обрали запобіжний захід. Про це повідомляють у пресслужбі спецпрокуратури Західного регіону.

“За даними слідства, полковник вимагав від військовозобов’язаного неправомірну вигоду у вигляді талонів на 1000 літрів дизельного палива, що еквівалентно 1000 доларів США, за вирішення питання щодо надання йому відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Встановлено, що у разі відмови надати хабар посадовець запевнив чоловіка, що його призвуть до армії та скерують на передову.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність підозрюваного та затримали його в порядку ст. 208 КПК України”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 240 тисяч гривень застави. Також його відсторонили від виконання службових обов’язків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Перейти до панелі інструментів