19.10.2024
Новини

У Кременці хочуть реконструювати санну трасу, хоча кримінальна справа щодо загибелі школярки під час тренування ще не закрита

Про те, що зараз активно обговорюється питання реконструкції санної траси у Кременці, повідомляють у Федерації санного спорту України. Та наразі спортивний об’єкт закритий, адже досі триває слідство щодо загибелі під час тренування 15-річної школярки Діани Новосад. До сьогодні підозру у цій справі нікому не оголосили. 

 

“15 жовтня у м.Тернополі відбулося засідання виконавчого комітету місцевого осередку НОК України в Тернопільській області. Засідання відбулося за головування очільника відділення, народного депутата України 9-го скликання Івана Калаура.

Окрім низки актуальних питань розвитку олімпійського руху Тернопільщини, віцепрезидент Федерації санного спорту України, директор Кременецької навчально-спортивної бази олімпійської підготовки, суддя міжнародної категорії з санного спорту Анатолій Малищак порушив питання про необхідність реконструкції санної траси у місті Кременці та пошуку шляхів вирішення складних юридичних питань, пов’язаних із цим унікальним спортивним об’єктом”, – повідомляють у Федерації.

Нагадаємо, що на сьогодні у слідчих є висновок будівельно-технічної експертизи, яка визнає, що траса не відповідала на момент трагедії технічним нормам, які мали б забезпечити безпеку дітей.
На основі цих даних, результати скеровані в іншу експертну установу у Львові, яка проводить експертизу безпеки життєдіяльності. Коли її проведуть, дадуть правову оцінку особам, які причетні до смерті дитини. Це дослідження покаже, кому мають оголосити підозру.

На сьогодні є коло осіб, які є підозрюваними на основі першої експертизи. Проте офіційно про підозру наразі нікому не повідомили.

Експерти ще раз оглянуть речові докази та приїдуть до Кременця, аби остаточно з’ясувати обставини загибелі 15-річної спортсменки.

Перейти до панелі інструментів