30.09.2024
Новини

Знайшли багажник доларів: 37-річний тернополянин може отримати до 9 років в’язниці за допомогу ухилянтам

Правоохоронці викрили та припинили діяльність групи, яка організувала нелегальне переправлення громадян через державний кордон України. Головними фігурантами справи стали 37-річний чоловік з Тернополя та його 47-річна спільниця.

Затримання відбулося внаслідок спільної операції карного розшуку ГУНП Тернопільщини, СБУ та прикордонників. Організатора схеми впіймали “на гарячому” в Береговому на Закарпатті, коли той супроводжував клієнта до місця нелегального перетину кордону. Вартість такої “послуги” сягала 14 тисяч доларів США. Про це повідомили у поліції області.

Слідство з’ясувало, що підозрювані активно шукали охочих виїхати з України в обхід офіційних пунктів пропуску. Тернополянин особисто транспортував клієнтів до прикордонної зони Закарпаття, надаючи інструкції щодо нелегального перетину кордону.

За результатами розслідування обом фігурантам оголошено підозру за статтею 332 частиною 3 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів. Обвинувальний акт вже передано до суду.

Процесуальний контроль у справі здійснює прокуратура Тернопільської області. У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує позбавлення волі терміном до дев’яти років.

Перейти до панелі інструментів