27.09.2024
Новини Промо

3 антагоністи, які запам’ятовуються із сучасних фільмів жахів

Успіх фільму жахів залежить не тільки від спецефектів і моторошної атмосфери, а й від яскравого антагоніста: такі культові образи, як Фредді Крюгер, маніяк-вбивця Майк з «Хелловіна» або Гоуст-фейс із «Крику» це доводять. Однак сучасні хорори теж можуть похвалитися лиходіями, що запам’ятовуються, троє з яких точно варті вашої уваги.

Дивитися гостросюжетні трилери, хорори та містичні фільми онлайн можна в онлайн-кінотеатрі Київстар ТБ у високій якості в будь-який зручний час.

Лялька Аннабель («Прокляття Аннабель»)

Порцелянова лялька Аннабель із демоном усередині, який прагне переселитися в людину, вперше з’являється у фільмі жахів «Закляття» режисера Джеймса Вана. Пізніше вона отримує окрему історію в картині «Прокляття Аннабель», приквелі «Прокляття Аннабель: Зародження зла» і продовженні «Прокляття Аннабель 3». Варто зазначити, що Ван є творцем не тільки диявольської ляльки, а й таких яскравих персонажів, як демон Валак в образі жахливої черниці й маніяк-вбивця Конструктор з медіафраншизи «Пила».

Початкову історію демонічної ляльки глядач дізнається з приквела: коли у лялькаря Семюела Маллінса помирає семирічна донька Аннабель, до нього з’являється привид і просить створити для нього оболонку — ляльку.

Естер Коулман («Дитя темряви»)

Жахастики про дітей-вбивць — окремий і вельми популярний напрям жанру, але режисер Жауме Кольєт-Серра у фільмі «Дитя пітьми» пропонує своєрідний підхід до цієї теми. Дівчинка-сирота Естер потрапляє в прийомну сім’ю Коулманів, але незабаром стає зрозуміло, що з нею щось не так. Незважаючи на милу зовнішність і лялькові вбрання, вона проявляє дивні звички, жорстокість, хитрість і спритність. Яку таємницю зберігає маленька маніпуляторка і якими нещастями для родини обернеться удочеріння?

«Дитя темряви» — це психологічний трилер у жанрі горору, моторошний, але без елементів містики. Він вийшов на екрани 2009 року, а 2022 року глядачі побачили приквел «Дитя темряви: Перша жертва».

Демон Багул («Сіністер», 2012)

Ще один фільм із категорії фільмів жахів про «смертельні відеоплівки», що були доволі популярними в десятих роках нашого століття. Багул — стародавній демон часів Вавилону, який харчується душами дітей. Під його впливом відбуваються вбивства багатодітних родин, які заселяються в певний будинок і знаходять відеоплівку. Багул використовує своє зображення на екрані, щоб знайти нові жертви, але практично до останнього моменту залишається в тіні, не розкриваючи повністю свій жахливий вигляд. Однак протягом усього фільму герої відчувають його присутність.

Де можна подивитися?

Онлайн-сервіс Київстар ТБ пропонує дивитися фільми та серіали різних жанрів у будь-який зручний час без реклами. Один обліковий запис забезпечує комфортний перегляд з п’яти різних пристроїв з будь-якого місця, де є доступ в інтернет.

 

Перейти до панелі інструментів