21.09.2024
Новини

Штраф від 3 до 21 тис. грн – на Тернопільщині карають паліїв трави

На Тернопільщині карають паліїв трави. Штраф за таке порушення від 3060 до 21 420 гривень, – повідомляють в ГУ ДСНС Тернопільщини.

“Вкотре звертаємось до вас та нагадуємо, що впродовж пожежонебезпечного періоду на території Тернопільського району працює рейдова група яка не вперше ловить “на гарячому” паліїв.

Однак попри постійні застереження, деякі громадяни продовжують ігнорувати правила пожежної безпеки, наражаючи на небезпеку навколишнє середовище та життя людей.
Впродовж минулої доби представниками Тернопільське районне управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області, 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Тернопільській області та сектору БПЛА та РС Головне управління ДСНС України у Тернопільській області за допомогою застосування БПЛА виявили та притягнули до адміністративної відповідальності осіб, причетних до спалювання сухої рослинності.

Зауважуємо, що штрафна санкція за статтею 77-1 КУПАП “Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків” становить від 3 060 до 6 120 гривень для громадян, від 15 300 до 21 420 гривень — для посадових осіб”, – наголошують надзвичайники.

Перейти до панелі інструментів