14.11.2024
Новини

Сезон яблук у розпалі: як приготувати смачний зефір із цих плодів

Восени, коли яблука особливо соковиті та ароматні, чудова нагода приготувати смачні та корисні зефірки прямо вдома. Ця повітряна десертна насолода стане справжнім хітом серед гостей чи членів родини.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 200 г;
  • Яєчні білки – 2 шт;
  • Стевія – за смаком;
  • Желатин – 5 г.

Приготування:

  1. Велике яблуко очистити, видалити серцевину та розрізати на 4 частини. Запекти в духовці при температурі 180°C протягом 30 хвилин до м’якості. Ретельно розім’яти виделкою, перетворивши на однорідне пюре.
  2. Міксером збити 2 яєчні білки та стевію до стійких піків.
  3. Желатин розвести у воді, а потім нагріти імпульсами у мікрохвильовій печі до розчинення.
  4. Змішати яблучне пюре, збиті білки та розчинений желатин до однорідної маси.
  5. Розкласти отриману суміш по формочках та поставити в холодильник на 1-2 години для застигання.
  6. Для прикраси можна приготувати шоколадну глазур: змішати какао, трохи молока та цукор, проварити до розчинення грудочок. Охолодити та полити застиглі зефірки.

Такий домашній яблучний зефір стане чудовим десертом, а інгредієнти легко знайти у будь-якому магазині восени. Смакуйте та насолоджуйтесь!

Перейти до панелі інструментів