21.09.2024
Новини

Тернопіль недоотримав 127 мільйонів гривень через діяльність міськради: справою займеться поліція

Аудитори виявили значні порушення у фінансовій діяльності Тернопільської міськради. Державна аудиторська служба України провела ревізію у Тернопільській міській раді, результати якої шокували масштабами фінансових порушень. Загальна сума втрат місцевого бюджету сягнула 127 мільйонів гривень. Про це йдеться у повідомленні пресслужби.

Найбільше постраждала міська казна через неефективні рішення щодо пайової участі забудовників.

Місто недоотримало 85 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури через встановлення занижених “пільгових” внесків для окремих забудовників та відсутність договорів з іншими.

Аудитори також виявили необґрунтовані виплати премій міському голові та працівникам на суму 28,4 мільйона гривень, що призвело до додаткових витрат на ЄСВ у розмірі 5,8 мільйона.

“Натомість на власних потребах у міській раді не заощаджували. Зокрема, з порушенням чинного законодавства, без наявності необхідних розпорядчих документів було виплачено премію голові міської ради та її співробітникам на загальну суму 28,4 млн грн. Та, відповідно, зайво перераховано Єдиний соціальний внесок на суму 5,8 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Ще одним сумнівним рішенням стало підписання мирової угоди з боржником-забудовником, за якою місто отримало будівлю дитсадка замість 16 мільйонів гривень готівкою.

Голова Держаудитслужби Алла Басалаєва наголосила, що децентралізація не звільняє місцеву владу від відповідальності за використання бюджетних коштів. Матеріали ревізії передано до Національної поліції для подальшого розслідування.

Перейти до панелі інструментів